Samenwerking

Ingrid van Zeist – de Jongh geeft in een huiselijke omgeving energetische behandelingen met behulp van diverse (hotstone) massage technieken.
Haar praktijk kan je op facebook terugvinden onder de naam Holistische Praktijk “Prana”. (@holistischepraktijkprana)

Ingrid:  Vaak is de eerste vraag die iemand stelt bij het eerste contact “wat doe je precies en wat kan ik verwachten”. Er is geen standaard naam voor de massage die ik geef. Er zit wel een rode draad in de behandeling, al is die nooit hetzelfde. Ik begin in de meeste gevallen met een voetmassage (inclusief onderbenen). Hierbij lig je op je rug met een knuffeldeken over je heen tot de knieën. Dat voelt veilig voor degene die op tafel ligt en er komt al veel los. In de voetmassage zit verwerkt: de 5-elementenmassage, acupressuur, reflex, Reiki, Quantum, algemeen energiewerk en ik heb veel contact met mijn gidsen tijdens de hele behandeling. In de voeten voel ik al blokkades en kan de blokkades al voor een deel helen. Tenslotte wordt heel jouw wezen weerspiegeld in jouw voeten. Daarna masseer ik kort de hele benen (sport- en ontspanningsmassage), zodat je benen een mooi geheel vormen met de onderbenen en voeten. Daarna ga ik verder met de Chakra’s. Ik laat ze stromen en verbind ik ze met elkaar (Chakra Healing). Dan draai je je op je buik. Ik leg warme hotstone stenen op jouw ruggengraat. Die laat ik inwerken onder een handdoek en knuffeldeken. Terwijl de stenen jou de warmte geven die jij verdient masseer ik de onderbenen aan de achterkant (sport- en ontspanningsmassage, acupressuur, hotstone). Dan haal ik de warme stenen weg en ga jou masseren van kruin tot onderrug. Hierin zit verwerkt: hotstone massage, cupping, Reiki, Quantum, algemeen energiewerk, Chakra Healing, acupressuur, sportmassage en schedelmassage. Tijdens de behandeling probeer ik je te laten voelen wie jij bent en dat het goed is wie jij bent! Ik leg tijdens de behandeling ook de aandacht op jouw ademhaling en laat je soms een visualisatieoefening doen. Tijdens de hele behandeling coach ik jou naar jouw kern, wie jij bent. Als jij klaar bent om op te gaan staan, drinken we samen een glas water zodat jij weer een beetje kan bijkomen/landen voor je naar huis gaat. Een totale behandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Maar hoe noem ik deze massage??? Van alles wat ik heb geleerd of zelf ontvangen is er niet één naam die deze massagevorm dekt. Daarom verzin ik er zelf één 😀. Iedereen gaat als herboren/getransformeerd naar huis en vindt weer een deel van zichzelf terug waar ook de antwoorden liggen. De ogen staan open en ontspannen en de massage werkt nog zeker drie dagen door. Daarom noem ik mijn massage een: Transformatiemassage! Jij transformeert weer tot wie jij bent: jezelf!

Ingrid heeft alle Usui Reiki inwijdingen ontvangen en is Reiki Master. Zij heeft daarnaast cursussen intuïtieve massage, intuïtieve hotstone massage, cupping, Quantum Touch, wellness massage, 5 elementen gezichts- en voetmassage  en acupressuur gevolgd .

Ingrid over haar manier van werken:  ‘Mijn doel is om tegen onkostenvergoeding iemand in een huiselijke omgeving in balans en tot rust te brengen zodat het leven er weer mooier uitziet.’

Ingrid is zelf na een whiplash via yoga en vrouwen yoga bij Reiki uitgekomen.  ‘Reiki is een heelwijze die via handoplegging werkt op de energiebanen van het lichaam. In combinatie met (hotstone) massage op intuïtieve wijze, worden blokkades gevonden en wordt negatieve energie gevoed met positieve energie. Op deze manier werkt de combinatie door op zowel lichaam als geest. Praktisch iedereen heeft wel blokkades door levenservaring. Denk daarbij aan zowel gezonde als ongezonde spanningen. Deze behandelmethode is geschikt voor iedereen. Soms voel je onrust of heb je last van pijntjes maar weet je niet waar deze vandaan komen. Ik help u inzicht te krijgen waar de blokkades betrekking op hebben geef deze een positieve impuls en geef aanwijzingen om met de blokkades om te gaan en zo nodig ze tot het verleden te laten behoren.’

Je kan in overleg een afspraak maken met Ingrid overdag, in de avonduren en in het weekend: 06 2516 8636  en/of
06 8330 1196.

 

Ingrid en Caroline geven ieder kwartaal samen een OPEN DAG Massage & Meditatie: ‘Beleef Lijffulness’.
Zo kan je in huiselijke kring vrijblijvend kennismaken met massages en actieve meditaties.