Nadabrahma Meditation

osho-nadabrahma-meditation_0

De Nadabrahma is de zoemmeditatie – door zoemen en handbewegingen stemmen conflicterende delen van jou op elkaar af en je brengt harmonie naar je hele ‘zijn’. Dan, als lichaam en geest volledig samen zijn, glijd je weg uit hun ‘vasthouden’ en je wordt een getuige van beiden. Deze manier van kijken naar de buitenkant is wat vrede, stilte en gelukzaligheid brengt.
“Let in de Nadabrahma op het volgende: laat lichaam en geest geheel samensmelten, maar onthoudt dat jij de getuige moet worden. Trek je langzaam en zachtjes terug, via de achterdeur, zonder gevecht of worsteling.” Osho

Instructies:
De meditatie duurt een uur en heeft 3 fases. Je ogen blijven de gehele tijd gesloten.

Eerste stadium: 30 minuten
Zit in een ontspannen houding met gesloten ogen en je lippen op elkaar. Begin te zoemen, net luid genoeg dat anderen je kunnen horen en laat een vibratie door je hele lichaam gaan. Je kunt je een voorstelling maken van een holle buis of een leeg vat, slechts gevuld met de trillingen van het zoemen. Er komt een moment waarop het zoemen uit zichzelf doorgaat en jij alleen nog luistert. Je hoeft niet op een speciale manier te ademen en als je wilt kun je van toonhoogte wisselen of je lichaam zachtjes en langzaam laten bewegen.

Tweede stadium: 15 minuten
De tweede fase bestaat uit twee gedeelten van elk zeven-en-een-halve minuut. Tijdens het eerste gedeelte breng je je handen naar voren met de palmen naar boven gericht en beweeg je ze in een naar buiten draaiende cirkelvormige beweging. De handen beginnen bij de navel en gaan dan langzaam naar voren en daarna uiteen om twee grote tegenovergestelde cirkels te maken, de linkerhand naar links, de rechterhand naar rechts. De beweging moet zo langzaam zijn dat het soms lijkt of er helemaal geen beweging is. Voel dat je energie geeft aan het universum. Na zeven-en-een-halve minuut verandert de muziek en draai je je handen om, de handpalmen nu omlaag en begin ze dan in tegengestelde richting te bewegen. De handen komen nu naar de navel toe en bewegen zich uit elkaar naar de zijkanten van je lichaam. Voel dat je nu energie ontvangt. Net als in de eerste fase mag de rest van het lichaam desnoods zacht en langzaam bewegen.

Derde stadium: 15 minuten
Zit volledig rustig en stil

Bron www.osho.com