Zen & Fitness

copy-Logo_Zen-en-Fitness

Zen & Fitness kenmerkt zich door een laagdrempelige aanpak die je de ruimte geeft jezelf te ontdekken en jezelf te zijn.

Zen & Fitness bestaat uit afgestemd Neo-Reichiaans lichaamswerk in combinatie met een actieve meditatie van OSHO.

Neo-Reichiaans lichaamswerk werkt met lichaamssegmenten. De verschillende segmenten zijn bekken, buik, borst, keel, mond en ogen. De oefeningen richten zich op het openen van de segmenten en het herstellen van de kwaliteiten van de segmenten. De lichaamswerk oefeningen in Zen & Fitness worden afgestemd op de actieve meditatie en hebben tot doel het lichaam te openen zodat de meditatie zich kan verdiepen.

Lichaamswerk is niet hetzelfde als fitness. Bij beiden activiteiten beweeg je, maar bij lichaamswerk ben je actief bezig met wat de beweging je vertelt over jezelf en ben je niet primair gericht op je lichamelijke conditie, lenigheid of kracht te verbeteren. Het lichaam wordt ingezet als ingang voor persoonlijke groei en daarmee verbeter je onderweg indirect ook je lichamelijke conditie, lenigheid of kracht.

Als je op zoek bent naar intenser/emotioneel lichaamswerk dan is Zen & Fitness niet de passende keuze. Zen & Fitness legt de nadruk op meditatie. In een groep mediteren maar geen gericht groepsproces.

Zen & Fitness is ontwikkeld door het Life Force Fitness Instituut in Amersfoort.  Momenteel wordt Zen & Fitness al gegeven in Amersfoort, Utrecht, Rotterdam, Schagen en nu ook in Apeldoorn als ‘Actieve Meditatie XL’.